minestrone-horiz-a-1600

Минестроне по тоскански

04 януари 2019

Необходими продукти:
зехтин – 3 с.л.
лук – 1 глава
чесън – 1 скилидка
целина – 1 стрък
праз – 1 стрък (само бялата част)
червени чушки – 2 бр.
домати – 400 г от консерва
бульон – 1 кубче (по избор)
тиквички – 100 г
зелен боб – 100 г
царевица – 100 г (зърна)
спагети – 100 г (натрошени)
пармезан
черен пипер
сол
дафинов лист

Вижте още: Зеленчукова супа с прясно песто по италиански

Начин на приготвяне:
Лукът и празът се режат на ситно. Целината се реже на тънки ивици. Слагат се в тиган със загретия зехтин и се запържват до омекване на среден огън. Чесънът се нарязва на ситно и се добавя към зеленчуците. Готви се 1 минута. Доматите се нарязват на кубчета и се добавят към сместа в тигана. Зеленчуците се преместват в тенджера, заливат се с 1 литър вода и се загряват до кипване. Добавят се царевицата, спагетите, дафиновия лист и кубчето бульон. Всичко се вари 20 минути на среден огън. Супата се сервира гореща, поръсена с пармезан.

Снимка: Simplyrecipes.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)