ionian-sea-2136332_960_720

Министерството на външните работи: Циклон удря южната част на Йонийско море

28 септември 2018

Министерството на външните работи предупреди българските граждани, пътуващи за или пребиваващи на територията на Гърция, да бъдат особено внимателни заради прогнозите за влошаване на времето в съседката през следващите дни. Очаква се движението на циклона „Ксенофонт“ да се развие в източна посока, съпроводено от силни валежи и ветрове в по-голямата част на Пелопонес и Крит в събота сутринта (29 септември), след това в Атика, Евбея и Цикладите, а в неделя сутринта (30 септември) да достигне до островите на източното Егейско море и вероятно Додеканезите, съобщават от пресцентъра на МВнР.

В сила е забрана за отплуване на кораби от пристанищата Пирея, Рафина и Лаврио. Поради лошото време в петък, 28 септември, всички училища и детски градини в общините Свети Димитър, Алиму, Аргируполис Елинику, Глифада, Калитеа, Мосхато, Неа смирни и Пальо Фалиро няма да работят.

Българските граждани, пребиваващи или пътуващи за посочените райони следва да бъдат внимателни и да изпълняват инструкциите и препоръките на местните власти, в случай че бъдат издадени такива. При нужда сънародниците ни могат да се свържат с Посолството на Република България в Атина на телефон: +30 693 70 96 220. Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на Дирекция „Ситуационен център“: +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или имейл: crisis@mfa.bg.

снимка: pixabay.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)