varna-16064

Министерството на туризма дава 70 000 лв. за мониторинг на плажовете

15 юни 2016

След като от тази година Министерство на туризма пое управлението на плажовете, предоставени на концесии и отдадени под наем, оказва се, че ведомството няма капацитет за да извършва мониторинг върху дейността на концесионери и наематели. Заради това ведомството на туристическия министър Николина Ангелкова спешно е решило да прибегне към аутсорсване на мониторинга на най-посещаваните плажове по Черноморието. За целта е обявена обществена поръчка на стойност 70 000 лв., без ДДС, предаде репортер на БГНЕС.

От заданието на обществената поръчка става ясно, че изпълнението на дейността ще се уточнява през активния летен туристически сезон, без да се посочват конкретни дати, а до изразходване на посочената сума. Това поставя Министерство на туризма пред ситуация, в която на следващ етап може да се наложи да обявява нова поръчка, ако се окаже, че със 70 000 лв. няма да може да се извършва реален мониторинг на отдадената под наем или на концесия плажна ивица. Кандидатите трябва да ангажират 15 души, които да са разделени на три екипа, които очевидно ще трябва да работят по цялата територия на Черноморието.

Реалната дейност на изпълнителя ще се изразява в измерване на заетата плажна територия от преместваеми обекти на наематели, както и дали е налична изискуемата активна плажна площ за свободно разполагане на плажни принадлежности от страна на посетителите, съгласно Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

Аутсорсването на мониторинга на отдадените под наем или предоставени на концесия плажове на частна фирма за 70 000 лв. крие и риск ангажираните с дейността служители да бъдат подложени на висок корупционен риск от страна на арендаторите, които традиционно разполагат преместваеми обекти и съпътстващ инвентар в по-широк периметър от разрешения.

снимка: novini.bg

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)