67098082_344650203145133_7346754177869021184_n

Миньор Чикаго и Миньор Перник ще играят за 100 годишнината на клуба

26 юли 2019

100 години Миньор! Футболният клуб на Перник ще отбележи своя юбилей с тридневни тържества, които започват от днес.

„Очаквайте незабравимо шоу“, каза зам.-кметът Денислав Захариев, който е член на УС на ФК „Миньор“: „Левски“ имаше своята 100-годишнина, „Славия“ имаше своята 100-годишнина, това, което тука ще видят феновете през тия три дена и гражданите, ще е много по-добро“.

Специално за юбилея в Перник пристигна отборът на „Миньор“ Чикаго. В събота, в 19.00 часа, на стадиона в Перник „Миньор“ Перник и „Миньор“ Чикаго ще се изправят един срещу друг в юбилеен демонстрационен мач. Мотото е „Една любов, една страст на два континента“, заяви мениджърът на „Миньор“ Чикаго Емил Миланов:

„Миньор“ Чикаго е най-силният български отбор извън пределите на България. Организаторите очакват препълнен стадион и много емоции.  Част от отбора на “Миньор” Чикаго вече пристигна в Перник. Дванадесет футболисти се настаниха в хотел “Струма”, в центъра на миньорския град. Очаква се другата половина играчи на отбора да дойде на следващия ден. Сред първите дошли е бившият професионален играч с над 10-годишен стаж по терените у нас и в чужбина – Росен Каптиев.

 

Опитният Росен Каптиев (най-вдясно)

След настаняването, треньорът Емил Миланов раздаде новите екипи на момчетата, които освен емблемата на “Миньор” Чикаго, имат на гърдите юбилейното 100-годишно лого на “Миньор” Перник.

Треньорът Емил Миланов

Цялата екипировка, която включва жълто-черен официален екип, бял резервен екип и официални анцузи, са изработени от фирмата за спортна екипировка Jumper, която облича и “Миньор” Перник. Всички екипи на играчите и ръководството на отбора са осигурени от спонсора Димитър Огнянов, президент на транспортна компания NAVIGATION.

Играчите на „Миньор“ Чикаго пред клубния автобус на своите събратя

В късния следобяд момчетата от Чикаго се разходиха от хотела, през централния площад, до стадион “Миньор”, където направиха първа тренировка. Жълто-черните направиха обща загрявка, квадрати и двустранна игра. Заниманието продължи около час и половина.

На загрявката

След тренировката, чуковете си взеха кратка почивка.  Да посрещне българо-американския отбор, пристигна и  Влади Карамфилов – Въргала, който е голям приятел на клуба и веднага пусна в действие своя голям талант, като направи промоклип за предстоящия исторически двубой между двата братски тима. (Можете да изгледате видеото на страницата на „Миньор“ Чикаго в социалната мрежа фейсбук)

Влади Карамфилов – Въргала с миньорската компанията

Във видеото, Въргала, в типично свой стил, покани всички, които все още се колебаят да дойдат на стадиона в събота. Програмата за петък на “Миньор” Чикаго включва: разглеждане на Минния музей в Перник, посещение при кмета д-р Вяра Церовска и още една тренировка преди футболното шоу в събота.

Галерия снимки:

В-к „България“

Снимки: Евгений Руссу и Христо Симеонов

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)