Миразур в Ментон – най-добрият ресторант в света! (видео)

26 юни 2019

Прогресивни европейски плата, вдъхновени от френската Ривиера и корените на аржентинския им създател – така най-кратко може да бъде описан най-добрият ресторант в света. Престижната награда Миразур получи на церемония в Сингапур.

Още по темата: Най-дорият ресторант в света е…

Salle@Mariano-Caffé_preview
Ресторантът се намира в малкия град на Френската Ривиера – Ментон – на границата с Италия. Панорамната гледка от Миразур към Средиземно море, в идиличен залив с палми, разположен на хълм само на няколко крачки от италианската граница, дава достатъчно основание да се кара около час от Ница. Всъщност, от няколко години ресторантът е известен на ценителите на добрата храна и резервации се правят с аванс от месеци.  Главен готвач е  Мауро Колагреко. Той създава  модерни, деликатно ароматизирани ястия, изпълнени с есенцията на Лазурния бряг, чрез местни френски и италиански съставки.

salade-de-betterave-@-Eduardo-Torres_previewCannelloni-de-crab@Eduardo-Torres_previewCalamar-Bagna-Cauda@Eduardo-Torres_preview
Колагреко също така е и ферма и земеделско стопанство, което  произвежда голяма част от продукцията за Миразур. Допълнителните продукти всеки ден се подбират от близкия пазар Вентимиля. Сезонността води менютата му, които са богати както на зеленчуци, така и на морски дарове. Едно от емблематичните ястия на Колагреко е стрида с тапиока, крем от шалот и круша.

Mirazur-World-2018-chef

След хранене, разходете се пеша за  пет минути пеша през италианската граница до Грималди ди Вентимиля за еспресо в напълно необичаен бар La Grotta.
Миразур е създаден преди 12 години. Самият Колагреко освен този ресторант, донесъл му престижната награда, управлява и бирария в Париж и верига за  бургери в родна Аржентина.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)