Прогресивни европейски плата, вдъхновени от френската Ривиера и корените на аржентинския им създател – така най-кратко може да бъде описан най-добрият ресторант в света. Престижната награда Миразур получи на церемония в Сингапур.
Още по темата: Най-дорият ресторант в света е…
Ресторантът се намира в малкия град на Френската Ривиера – Ментон – на границата с Италия. Панорамната гледка от Миразур към Средиземно море, в идиличен залив с палми, разположен на хълм само на няколко крачки от италианската граница, дава достатъчно основание да се кара около час от Ница. Всъщност, от няколко години ресторантът е известен на ценителите на добрата храна и резервации се правят с аванс от месеци. Главен готвач е Мауро Колагреко. Той създава модерни, деликатно ароматизирани ястия, изпълнени с есенцията на Лазурния бряг, чрез местни френски и италиански съставки.
Колагреко също така е и ферма и земеделско стопанство, което произвежда голяма част от продукцията за Миразур. Допълнителните продукти всеки ден се подбират от близкия пазар Вентимиля. Сезонността води менютата му, които са богати както на зеленчуци, така и на морски дарове. Едно от емблематичните ястия на Колагреко е стрида с тапиока, крем от шалот и круша.
След хранене, разходете се пеша за пет минути пеша през италианската граница до Грималди ди Вентимиля за еспресо в напълно необичаен бар La Grotta.
Миразур е създаден преди 12 години. Самият Колагреко освен този ресторант, донесъл му престижната награда, управлява и бирария в Париж и верига за бургери в родна Аржентина.
Още по темата
-
Седем храни за мъжете през зимата
In TASTEВсички сме хора, но мъжете и жените са устроени по различен начин. Двата пола имат ...
-
Мъфини от… спагети
In TASTEЗа това наистина изненадващо блюдо не са ви необходими някакви специални продукти. Важен в случая ...
-
Курабийки с портокалови кори
In TASTEНеобходими продукти: кисело мляко – 1/2 кофичка портокалов сок – 2 с.л. краве масло – ...
-
Пълнени палачинки на фурна със сос Болонезе
In TASTEНеобходими продукти: 10 готови палачинки 200 г кашкавал За соса: 200 г смляно телешко месо ...
Остави своя коментар през Facebook