Миракъл Гардън Дубай – цветните градини на пустинята (ВИДЕО)

13 февруари 2020

 В навечерието на Деня на Любовта, нека се потопим в цветните романтични градини на Дубай  – Градината на чудесата на Дубай(Dubai Miracle Garden).

15910252_587214681477685_125326827_n

Бързаме да ви предупредим, обаче, че и тук чудесата не стихват и реализацията на тази преливаща от цветове градина в сърцето на пустинята, също държи доста световни рекорди. Тя също е резултат от невероятните амбиции и реализирани мечти на шейх Мохамед бен Рашид ал Мактум. Най-голямата цветна градина се появява в средата на пустинята, но за амбициозен и недостижим Дубай, който притежава Бурж ал Араб, Бурж Халифа, Палмите, Дубай Марина и т.н. това не е голяма изненада. Изобщо в един момент спираш да се питаш кое как е направено и колко ли струва и се потапяш в уникалното усещане.

15870687_587214604811026_1589165937_n

За да стигнеш до магичната градина, пътуваш около 40 минути от центъра на Дубай и се отправяш направо навътре, към пустинята. Да, наоколо е сухо и пясъчно, но когато прекосиш портата, всичко се променя. Изведнъж попадаш в приказен цветен свят и не знаеш на къде да потеглиш от толкова пъстрота, ухания и форми.

Миракъл Гардън в Дубай

Градините Миракъл Дубай са  едно от многото чудеса на този космополитен и светски арабски град. Тя е открита  навръх Свети Валентин 2013 година. За откриването е създаден тунела от цветни сърца, който събрал толкова овации и снимки, че и до днес се поддържа и прави. И ето сега, за да ви опишем най-точно Градината на чудесата, ще повикаме на помощ статистиката и цифрите: 72000 кв.м. гъсто насадени цветя в плътен килим; 4км алеи за разходки; 45 милиона цветя; най-дългата в света цветна стена…

Миракъл Гардън в Дубай

Вълшебната градина в Дубай е най-впечатляващата и голяма градина в света. Това приказно място разкрива пред очите ни величествени хоризонтални и вертикални цветови гледки. Някои от растенията, посадени в дубайската градина, никога преди това не са били отглеждани в района на Персийския залив.

Миракъл Гардън в Дубай

Градината експонира разнообразие от цветя, най-популярни сред които са петуниите и невенът. Интересното е, че цветята са засадени така, че да образуват различни форми. Някои изобразяват сърца, звезди, различни видове кръгове, а има и по-мащабни фигури като пирамиди, ретро коли, мостове, пауни, водни обекти, дъговидни пътеки, цветни чадъри и множество други.

Миракъл Гардън в Дубай

Миракъл Гардън в Дубай

На входа те посреща  Богинята на Слънцето, която разпръсква светлина наоколо с красивото си излъчване.  Особено впечетление прави с мащаба си цветния самолен на Емирейтс, авиокомпанията на Обединените арабски емирства, едно от които е и самия Дубай.

Миракъл Гардън в Дубай

Наблизо са и холандските мелници и пеперудени къщи. Красивата подредба и ефектните форми наистина вълнуват и най-консервативните и неромантично настроените. Има си и цял квартал с цветни къщи. В нежна редица и по съседски са подредени малки домове от различни архитектурни стилове – френски, елзаски, немски, руски, скандинавски, мексикански и т.н., заляти в цветя.

Миракъл Гардън в Дубай

И точно, когато си мислите, че сте покорили и видяли поредното чудо на Дубай, разбирате, че цветните композиции и картини се сменят всеки сезон…Флоралните декорации се сменят всеки сезон, така че завърналите се посетители да изпитат напълно ново изживяване. Това е то – Дубай наистина е амбициран да създаде туристическия рай за света и се стреми да привлече милиони туристи всяка година със всевъзможни изкушения. И то какви…

Миракъл Гардън в Дубай

Чудната градина в Дубай е проектирана от Akar Landscaping и Agriculture Co. Това е същата компания, която построява и градината Al Ain Paradise край Оманската граница, която се състои от 10 милиона цветя и чийто размер може да бъде сравнен с четири футболни игрища.

Миракъл Гардън в Дубай

Цветовата палитра в градината включва над 60 различни цвята и техните оттенъци.Със сигурност това райско кътче трябва да се види поне веднъж в живота. Теренът е известен със сухотата си и неблагоприятни си климат, но за да се осигурят необходимите условия за растежа на цветното изобилие, архитекти и дизайнери конструират система за преработване на отпадъчни води, които да послужат за напояване. За поливането на това огромно цветно разнообразие е използвана специална система за капково напояване, която икономисва както вода, така и електричество. А за това колко човека  се грижат за градината, можете и сами да се досетите. Те определено са много.

Миракъл Гардън в Дубай

Редица туристи, посетили уникалната Градина на чудесата (Miracle Garden) в Дубай споделят, че спокойно може да бъде наречена Осмото чудо на света! Градината на чудесата е построена само за няколко години насред пустиня и е превърната в най-голямия цветен парк в света,  за направата на който са били наети архитекти и дизайнери от цял свят.

Миракъл Гардън в Дубай

Всеки сезон в Miracle Garden е различен. Проектантите, които се грижат за ландшафта препоръчват на туристите, които имат възможност да се завръщат отново и отново в градините, да го правят през различно годишно време, за да се насладят на промяната, както в подредбата на цветята, така и в техните нюанси.  За да се запазят цветята живи, по време на най-горещите месеци през лятото тя е  затворена. Как биха издържали иначе тези нежни цветя на температури от 45-50 градуса по Целзий?

Миракъл Гардън в Дубай

Тъй като Градините на чудесата са още сравнително ново творение, то навсякъде наоколо се строи и със сигурност скоро ще видим нови и нови допълнения и атракции. Само не си мислете, че набързо ще разгледате цветята и ще си тръгнете. Пъстрите цветя сякаш омагьосват и можеш  с часове да ги гледаш. А за фотографите и любителите на селфита тук е направо рай.

Миракъл Гардън в Дубай

След цветното представление, пресичаме пустинното поле за няколко метра и се потапяме в Градината на Пеперудите – още един рай и уникално творение на Дубай. Но за това в следващия епизод!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)