MIRY бори вътрешните си демони в ново видео

12 май 2018

Само няколко седмици след официалната премиера на клипа и песента “Inner Demons”, един от най-обещаващите български изпълнители прави своя реплика към тях с една оригинална и рядко използвана у нас музикална форма – “spoken word”.

Кой е той? Мирян Костадинов е завършил „Изящно изкуство и дизайн“ в Англия и музикалното му развитие започва именно от там. Имал е няколко участия в лондонски клубове, както и на фестивали за поп и рок музика в Шефийлд, Лийдс и Хъдърсфийлд. Интересно е, че по време на обучението си в Англия, той често е свирил като уличен музикант.

IMG_1193

Какво се крие зад жанра „spoken word” – това е и поезия със сила, а също и официална категория в наградите „Грами“, която се връчва за поезия, аудио книги и оригинални истории. “Spoken word” eизпълнителско изкуство, което се основава на думи. „Spoken word”  е вербално изкуство, което се фокусира върху естетиката на словото и интонацията, както и върху модулацията/флексията  на гласа. Това е „убежище“, което включва всякакъв вид рецитирана поезия, включително хип-хоп, джаз поезия, поетични удари, традиционни поетични четения и  дори комедийни съчетания и „проза монолози“.

В своята рецитирана поезия, Мирян Костадинов – MIRY отново търси отговор на въпроса за вътрешната свобода: “Ние не вярваме, че притежаваме необходимите качествата за успех, а всъщност всеки един от нас има капацитета да постигне всичко, за което мечтае, стига да осъзнае правилният път и да има вяра в собствените си сили, да предизвика себе си и да скъса с предубежденията си. Защото промяната е вътре в нас!“, убеден е MIRY.

IMG_1202

Да доведеш себе си до свободата на мислите, да успееш да се освободиш от предубежденията и изпепеляването на всичко, което те държи закотвен в реалността, дазнаеш, че можеш да промениш реалността,стига да вярваш в себе си. Да преобразуваш отрицанието в  положителна сила, която да използваш като катализатор за постигане на целите си – това са темите  в новото spoken word изпълнение на МIRY,

За всичко това и за това как едно скромно, но много талантливо момче върви по пътя на успеха, разговяряме пред камерата на InLife.

репортер: Калина Станева
оператор: Иван Цвятков
постпродукция: Деян Дяков
фотограф: Михаела Борисова

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)