Мисис Баба и Grandma Universe

22 януари 2015

По традиция на Бабинден е прието акушерката на селото да се качи на шейна или да влезе в плетен кош (според личните предпочитания) и да бъде заведена на реката/чешмата за баня. Мажат се бебета с мед, все едно са филийки с масло, а всички присъстващи се накичват с върви, печени чушки и къдели вълна. Е, в хотел Монтесито честването на този празник прие коренно различен облик. Като изключим накичването. Конкурсите Мисис Баба и Grandma Universe за 2015-та година протекоха под блясъка на кристални полилеи и изрисувани тавани, с аранжирани като за сватба маси и столове с розови панделки.

DPP_8506
Подбрани сред повече от 250 кандидатури от цялата страна, единадесет дами се бориха за престижното звание в конкурса, организиран от сдружение Famous. Ентусиазираните баби демонстрираха освен своята визия, която в повечето случаи действително беше удивителна, своите таланти, хобита и индивидуалност. От народни танци, през гоблени, актьорски етюди до писане на текстове за песни и стихове – всяка от дамите разкри нещо от себе си. Професиите им също бяха изключително разнообразни – сред претендентките имаше акушерка, изродила над 2000 бебета и жена, която е секретар на кметство в село. Една от участничките дори е била гимнастичка при Нешка Робева, а в момента е солистка на почти всички танцови изпълнения в нейната трупа.

DPP_8653

Тя обра овациите на публиката с красивото си изпълнение и перфектна фигура. Нас пък ни спечели и с това, че за първия тур се яви по дънки и тениска на фона на балните рокли и дантели, които бяха акцент в стайлинга на повечето баби. Журито, обаче, не я избра за победителка и дори не я класира сред трите подгласнички на Мисис Баба 2015, но пък удостои с лента таланта й. Боряна Гинева със сигурност, обаче, грабна сърцата на зрителите и определено зае челно място в най- важната класация – тази на публиката.

Всеки имаше своя звезден миг в конкурса Мисис Баба, но участничките в Grandma Universe високо вдигнаха летвата и настроението, демонстрирайки своите таланти по изключително колоритен и забавен начин.

DPP_8642

DPP_8627

DPP_8622

DPP_8617

DPP_8646

Чувството на самоирония и безгрижие струеше от веселите им изпълнения, а ако до тогава се бяхме чудели как ходят на толкова високи обувки всички, вече се удивлявахме как ходят азиатките с такива неща на главите си.

DPP_8514

DPP_8598

DPP_8604
И така, в шеги и закачки, за Мисис Баба беше обявена великолепната Дони Василева. Тя самата се представи като авторка на текста на песента на Софи Маринова за Евровизия. Победителката в Grandma Universe пък е от Сингапур и сподели пред нашата камера, че поддържа форма като свири на барабани по 3 часа на ден. Ако искате да я видите в действие, както и да добиете представа как изглежда представителката на Борнео на 67 години (жокер: страхотно)гледайте видеото ни!

Събитието по традиция имаше и благотворителен характер. Средствата бяха предоставени на  КГБ – Клуба на готините баби – в продължение на тяхната инициатива за подкрепа на студенти в неравностойно положение.

Организатор на конкурсите „Мисис Баба“ 2015 и “Grandma Universe” 2015 е сдружение „Famous” и „Mrs. Universe LTD” в лицето на продуцента Меги Савова.

DPP_8767

Водещи на събитието бяха „Мисис България“ Мариана Маринова и журналистката и ТВ водеща Нели Пандилова.

DPP_8551

DPP_8552

А ето и пълен списък на победителките:

- Мисис Баба „Чар“ стана Румяна Илиева- зодия Телец от София. Завършила социални дейности и социален мениджмънт. Има дъщеря и внук на 3 години.
- С лентата Мисис Баба „Талант“ бе удостоена Боряна Гинева на 45 години от гр. Пловдив, с 2 дъщери и внук на 45 дни; професионална танцьорка в трупата на Нешка Робева. Тя определено стана и любимка на публиката с прекрасното си танцово изпълнение.

DPP_8772
- „Мисис Баба“ 2015 III подгласничка – Антоанета Радомирова от гр. Несебър; зодия близнаци; има висше образование; ръководи собствен бизнес – хотелиер; хобито й е гобленарство; има дъщеря и син, както и 2 внучета – момчета /на 13 и 5 г/

DPP_8820

- „Мисис Баба“ 2015 II подгласничка – Силвия Попова от гр. София; зодия водолей; има висше икономическо образование, собственик на частна фирма за внос и търговия с медицински продукти, съпругът й е лекар; обича да спортува; има 2 дъщери и внучка на 3 месеца

DPP_8829

-  „Мисис Баба“ 2015 I подгласничка – Антоанета Димитрова от град София; зодия везни; преподавател във ВМУ – София, специалност акушерка; хобитата й са да пее, танцува, да се разхожда; съпругът й е инженер–енергетик;  има 2 дъщери и 1 внучка

DPP_8837

Миналогодишната победителка „Мисис Баба“ 2014 – д-р Цветеслава Гълъбова предаде своята корона на „Мисис Баба“ 2015 – Дони Василева на 43 години, зодия риби, магистър – дипломат; с 3 деца и 2 внучета на 6 и 3 години. Тя спечели публиката и журито с безспорния си поетичен талант.
По неин текст е песента 
Love Unlimited, с която Софи Маринова се яви на конкурса Евровизия.

DPP_8847

DPP_8854
Сред останалите прекрасни и талантливи баби бяха: Снежа Табакова, Милена Банкова, Юлиана Стоилова, Мария Банчева, Мариета Сивкова.

DPP_8777

DPP_8781

DPP_8783

DPP_8788

DPP_8805
Победителите в международния конкурс „Grandma Universe“ 2015 са:


- „Grandma Best Performence“ 2015 – Нанси Сау – Югоизточна Азия

DPP_8862
- „Grandma Star“ 2015 – Ем Кей Тиан – Борнео – на 67 години.

DPP_8897

- „Grandma Universe World” 2015 – Вера Лозе – Латвия

DPP_8876

- „Grandma Universe Europe” 2015 – Цветеслава Гълъбова – България

DPP_8873

-  „Grandma Universe Globe” 2015 – Моли Чу Муй Лий – Малайзия

DPP_8885

-   „Grandma Universe” 2015 2nd place – Нанси Сау – Югоизточна Азия

DPP_8889

- „Grandma Universe” 2015 1st place – Ем Кей Тион – Борнео

Миналогодишната победителка „GRANDMA UNIVERSE“ 2014 – Синтия Онг – Малайзия предаде своята корона на – „GRANDMA UNIVERSE“ 2015 – Кристин Моо от Сингапур.

DPP_8903

DPP_8907

DPP_8928

И не забравяйте, че КГБ (Клуб на Готините Баби) набира членове постоянно и има чудесни благотворителни кампании! Всички баби там са гарантирано готини и… щастливи. Защото ако съдим по думите и погледите им, няма по-сладко и мило на света от това да станеш баба. Без значение дали си мисис баба на всички вселени или каквото и да било.

 


 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)