Мисис Баба 2016 и Grandma Universe

24 януари 2016

Носителката на титлата „Мисис Баба“-2015 Дони Василева грабна първото място в международния конкурс Grandma Universe, малко след като предаде короната на следващата най-красива българка с внуци – Грета Кралева.

Надпреварата в българския и в световния конкурс се състоя в балната зала на хотел Монтесито, а журито (съставено само от жени) бе изключително затруднено, особено когато трябваше да оценява претендентките по талант. Представителката на Филипините демонстрира бойното изкуство муай тай, рускинята изпълни естрадна песен, като за целта си бе довела подкрепа от мъжки балет, а испанката показа такива гласови възможности, че остави публиката без дъх.

TON_6117

TON_6111

Участничката в риалитито „Фермата“ Дони Василева, като претендентка от страната-домакин се представи последна, но пък завъртя главите на гостите в буквалния смисъл. С партньора си Атанас Месечков „Мисис Баба“-2015 изпълни такъв шеметен танц, че когато звездата от „Денсинг старс“ я издигна над главата си и я завъртя, залата избухна в неистови аплодисменти. 

TON_5958

За победата й допринесе и изборът на костюм. В кръга с национални носии, Дони се представи в стилизиран тоалет на българска царица. „На всяка надпревара нашите участнички дефилират с фолклорно облекло, но аз искам да покажа, че България е имала славна история“, аргументира избора си Василева. 


Преди да завоюва короната на Grandma Universe, Дони Василева предаде тази на „Мисис Баба“ на победителката в националния конкурс за 2016-а Грета Кралева. Тя има висше образование по акушерство. В момента е административен директор на СБА „Св. Лазар“, но по всяка време е готова да влезе в родилната зала, защото там е сърцето й. Най-важното в нейния живот са професията, децата и шестмесечния й внук.

TON_5916

Грета спечели журито с фолклорния ритуал за Бабинден, на който по традиция организаторката Меги Савова провежда надпреварата.

TON_6042

Подгласнички на победителката станаха Ваня Димитрова от Стара Загора (пастор), Нели Иванова и Стефка Иванова (счетоводител) от София.

TON_6023

TON_6031

С ефектни национални костюми се изявиха и участничките от Филипините и Тайланд.

12615720_726202657481986_8174602951790148690_o

За първи пък като водещи на конкурса се изявиха не професионалисти, а носителките на титлата „Мисис баба“ Капка Амзина и Татяна Трайкова, които се справиха блестящо на български и на английски. 

Събитието по традиция имаше и благотворителен характер. Средствата бяха предоставени на К.Г.Б. – Клуб на готините баби., които ще ги дарят на студентите със специфични потребности, над които са поели шефство. 

TON_5877

оператор: Кунчо Поляшки
редактор: Пепа Попова-Кънева
постпродукция: Николай Петров

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)