Европейски парламент

Мисия на ЕК за правосъдието и вътрешните работи идва в София

02 декември 2015

На работно посещение в София пристига експертна мисия на Европейската комисия. Еврочиновниците идват по повод очаквания през януари 2016 г. пореден доклад на ЕК по Механизма за сътрудничество и оценка. Служителите на Брюксел ще проведат срещи с представители на изпълнителната, законодателната и съдебната власти.

Визитата на експертите се провежда дни преди Народното събрание да обсъди на второ четене промените на Конституцията. Амбициите на управляващата коалиция, заедно с подкрепата на ДПС и “Атака”, да успеят да осъществяват окончателното изменение на основния закон в средата на януари месец, дни преди ЕК да оповести доклада си по напредъка на България и Румъния в областта на правосъдието и вътрешните работи. Въпреки това очакванията са за пореден път докладът за България да бъде негативен и да отчете липсата на напредък на съдебната реформа.

Посещението на еврочиновниците става и броени дни след като на два пъти Европейската комисия опроверга твърденията, че от името на Брюксел са отправяни призиви за временното оттегляне на главния прокурор заради изтичането на записите по т.нар. “Яневагейт”. Прокуратурата започна проверка на съдържанието на записите. /БГНЕС

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)