„Мистерията на българските гласове“ пусна песен със Skiller (Видео)

08 юли 2018

Малко повече от месец след световната премиера на новият албум на „Мистерията на българските гласове“, е готово и видеото към още една от песните в него – „Рано ранила“. В основата на песента е танцът бучимиш, дал и заглавието на албума – „БууЧииМиш“.

За разлика от първият сингъл „Pora Sotunda“, в който участва Лиса Джерард, в „Рано ранила“ слушателите ще доловят осезаемо присъствието на световният шампион по бийтбокс Скилър. Той придава изключително съвременно звучене на песента и подсилва неравноделният й ритъм.

В сингъл версията на „Рано ранила“, която е различна от версията в албума, със соло на гъдулка се изявява Христина Белева. Участват също немският перкусионист Дейвид Кукерман и китаристът и басист – Петър Миланов. Автор на музиката е композиторът Петър Дундаков, който е и музикален продуцент на албума, а текстът е на Бояна Бункова. Продуцент на „Мистерията на българските гласове“ и на новият албум „БууЧииМиш“ е „Шуберт мюзик пъблишинг“.

Мистерията на българските гласове

„Рано ранила“ е една от най-енергичните песни в албума, определена от чуждата преса като носеща енергията на „празничен танц“ (цитат от италианското издание SpazioRock и британското Higher Plain Music). Според британското списание We Are Cult участието на Скилър в песента „илюстрира, че древното и модерното в края на краищата не са толкова различни едно от друго“.

Песента е и една от четирите песни от албума препоръчани специално от полското издание KVTL, заради бързото и живо темпо, в което силният бийт среща фоклорното пеене. Поради тази причина не случайно във фокуса на видеото е съвременна млада двойка, през чийто поглед режисьорът Валери Милев намира връзката на фолклора с нашето съвремие. Видеото е заснето в градска среда – в София и край езерото Панчарево. Оператор е Антон Бакарски („Възвишение“), а хореографията е поверена на Маргарита Будинова.

„Мистерията на българските гласове“ представи официално новия си албум в края на май тази година. „БууЧииМиш“ съдържа 12 нови произведения, специално написани за световноизвестният български състав, а това е първият им албум от 20 години насам. У нас албумът е достъпен за меломаните на CD, SACD, лимитирано издание книга с два CD, включващи и бонус тракове, плоча и бокс сет.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)