Цветан Цветанов и половинката му Десислава

„Мис България 2018″ и Цветан Цветанов сред известните българи на „Жеравна 2019″

20 август 2019

 

През изминалия уикенд Жеравна отново се превърна в столица на българската носия. Над 20 000 българи и гости от чужбина се стекоха в китното възрожденско селце, пременени с красиви възрожденски носии, за да се върнат век и половина назад във време на спомени и традиции.

Мис България 2018 Теодора Мудева

Мис България 2018 Теодора Мудева

Сред официалните гости и този път имаше много популярни имена. След като близо 3 месеца избягваше появи в публичното пространство, бившият зам.национален председател на ГЕРБ Цветан Цветанов се появи в архитектурния резерват заедно с половинката си Десислава, спазвайки традицията да бъде неотлъчно на фестивала заедно с хората за поредна година.

Съпругата на покойния Стефан Шарлопов - Бояна

Съпругата на покойния Стефан Шарлопов – Бояна

„Подкрепям тази инициатива още от самото начало. Затова и толкова се гордея с един истински българин – Христо Димитров, който създаде всичко това в името на българщината“, призна той. На Жеравна дойде и друг известен политик – Валери Симеонов, който е сред учредителите на сдружение „Пазители на българщината“ и един от почетните войводи в него.

Валери Симеонов и Георги Манев в красива компания

Валери Симеонов и Георги Манев в красива компания

Политическата окраска допълваха и съпредседателят на парламентарната група на Обединени патриоти Валентин Касабов, доскорошния зам.министър на енергетиката Красимир Първанов и Председателят на Транспортната комисия в Софийския общински съвет(СОС) Екатерина Йорданова, която бе провъзгласена за Апостол на българщината за 2019 г.

Екатерина Йорданова е обявена за "Апостол на българщината"

Екатерина Йорданова е обявена за „Апостол на българщината“

Тук бе и академик Антон Дончев, Георги Манев, излязъл на сцената с майка си, народната певица Атанаска Манева, холивудската звезда Бен Крос, който на предходното издание се ожени за българската си приятелка Деяна Бонев. Фестивалът имаше и своята нежна и красива страна. След като в предишни издания, тук беше бившата „Мис България“ за 2009 Антония Петрова, сега сред дамите бе друга носителка на титлата за красота – тази за 2018 година, Теодора Мудева.

Алина Милушева

Алина Милушева

Не по-малко впечатляваща от нея бе и съпредседателят на младежкия комитет на СТСБ Алина Милушева, която спокойно би могла да се изявява в модния бранш, но вместо това е представител на младите жени в Европейската транспортна федерация (ETF).

И отново Мис България

И отново Мис България 2018

Впечатление правеха и половинката на вече покойния Стефан Шарлопов – Бояна, журналистката Мира Добрева и колегата й Исак Гозес, управляващият директор на вината „Катаржина“ Цветелина Николова и още много други красиви българки и семейства с разкошни български носии.

Рекламният специалист Наталия Бондаренко със 150-годишна носия

Жеравна 2019 – българската приказка, в която всеки е герой!

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)