Мис Вселена 2014

„Мис Вселена 2014″ стана колумбийката Паулина Вега

26 януари 2015

Носителка на престижната титла „Мис Вселена 20154 стана 26-годишната колумбийка Паулина Вега. В петорката претенденти за титлата „Мис Вселена“ влязоха също представителки на САЩ, Холандия и Украйна. Конкурсът стартира в Маями в началото на януари, а финалът му се предаваше на живо по телевизионни канал NBC.

Победителката в конкурса е на 22 години, и е израсла в голямо и музикално семейство. Паулина Вега има трима братя и четири сестри, дядо й е бил известен оперен певец, обича да танцува.

Победителката получи короната, която струва 300 000 долара, от ръцете на „Мис Вселена 2013″ – венецуелката Габриела Айлер. Короната е украсена със сини сапфири и повече от 300 малки диаманти.

Първият международен конкурс „Мис Вселена“ се проведе през 1951 г. от известния производител на бански костюми – компанията Catalina Swimwear. Тогава за титлата „Мис Вселена“ се бориха момичета от 29 държави, а победи 18-годишната ученичка Арми Кусела от Финландия. До 1972 г. се провеждаше в Съединените щати. През 1973 г. то беше в Гърция. От 1996 г. правата върху конкурса по красота държи бизнесменът Доналд Тръмп.

Паулина Вега е висока 175 см. Владее испански, английски и в по-малка степен френски език. Паулина има четири сестри и трима братя и е внучка на известния тенор Гастон Вега. От 8-годишна възраст се изявява като модел, обича да танцува и да кара велосипед. Понастоящем учи мениджмънт в университета в Богота.

За пръв път в историята на конкурса на финалистките беше зададен въпрос и от потребителите на социалната мрежа Фейсбук. Вега беше запитана какъв е главният принос на родината й за целия свят. „Независимо от трудностите и препятствията, Колумбия продължава да се бори за своите идеали и с това дава пример на останалите страни“, заяви новата кралица на красотата.

снимка: huffingtonpost.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)