26943534_749685801897238_209076824_n

Митрополит Антоний ще ни донесе Великденския огън от Йерусалим

22 март 2018

Това е една красива традиция, която спазвайки я, ще ни донесе Благодатния огън за Великден! А какво по-хубаво от това най-младият Митрополит в състава на Българската православна църква – Митрополит Антоний да го направи?

Литургия в българската църква в Берлин

Литургия в българската църква в Берлин

На  7 април рано сутринта правителствения Фалкон ще излети за Йерусалим. Решението по традиция е на Министерски съвет. На борда на Фалкон освен най-младият Митрополит в състава на Българската Православна Църква, ще летят още Ректорът на Духовната семинария Пахомий, дякон Слави, Емил Велинов,  Кристиян Кръстев – екс министър на транспорта и Димитър Тодоранов -  председател на федерацията по карате у нас – последните двама подстригани за иподякони. За първи път ще се опитаме да предадем на живо Свещения момент на вземането на огъня от Йерусалим, до кацането му в София.  „Ако връзките са добри, ще успеем да включим за първи път всички вас НА ЖИВО!“, споделя Негово Високопреосвещенскво Митрополит Антоний. Ние, In LIFE TV,  правим всичко  възможно това да се случи.

Чудесата са именно такива, защото нямат обяснение на разума. Те се случват, за да докажат, че невъзможното съществува, че силата на вярата е сила на творението, че от света на невидимото понякога слизат при нас знаци, които да удостоверят съществуването му. Да успокоят хората, че са на правилния път, но само тези, които имат вяра и сърце да видят чудесата. .
Има едно чудо, което обединява не само Католицизъм и Православие, а и другите християнски църки . Едно чудо, което се случва на всеки Великден, на едно и също място, в един и същи час, по една и съща причина – това е слизането на Благодатният огън в църквата „Възкресение Христово“ на самия Божи Гроб в Йерусалим. Всяка година хиляди вярващи се стичат да се докоснат до чудото, да го видят с очите си и да си отнесат част от него у дома.

26941687_749667681899050_701298645_oБлагодатният огън символизира не само Вярата ни в Господ, но и обединението, повод да си спомним, че сме повече свързани, отколкото разделени. Че вярата може да обединява повече, отколкото да сее раздори. И дано чудото на Възкресението и Благодатния огън внуши повече мисли за толерантност и разбирателство, да смирим сърцата си и просто да се помолим.

Свещеният огън слиза по чуден начин от небето на Гроба Господен в Йерусалим, всяка година, единствено на този ден. Очаква се делегацията да кацне в 19.30 часа на Велика Събота и да ни донесе Благодатния огън!  За всички вас! С Божието благоволение и с Вяра!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)