Михаил Баришников

Михаил Баришников гостува в България на 19 и 20 януари

10 януари 2019

Изключителният балетист и хореограф Михаил Баришников ще гостува с нашумялата постановка „Бродски/Баришников” на 19 и 20 януари на сцената на Софийската опера и балет. От 2015 г. моноспектакълът обикаля световните сцени, играе се с нестихващ успех, а билетите се разпродават за броени часове.

„Тази постановка е специален момент в моя живот – преход от балетната игра към театъра”, споделя Баришников. Въздействащата му игра се допълва със записа с оригиналния глас на нобеловия лауреат – Бродски.

„За мен България е много скъпа”, казва Баришников. По думите му от тук тръгва световната му кариера, защото през 1966 г. участва в Международния балетен конкурс – Варна, на който печели златен медал.

Световноизвестният балетист, актьор и хореограф е един от най-забележителните двигатели на съвременната култура. Името му се нарежда до имената на знаменитите Рудолф Нуреев и Вацлав Нижински. Днес е на 70 г. и не спира да изненадва милионите си почитатели.

Събитието се организира с подкрепата на Столична община, Министерство на културата, Софийска опера и балет и продуцентска къща „Артишок”. Представлението ще се играе на руски език със субтитри на български.

Вижте още: Михаил Баришников – звездата на Rag & Bone

снимка: Facebook

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)