Михаил Литвак

Михаил Литвак за мъжете и жените

23 март 2019

Отношенията между жените и мъжете е интригуваща тема. Какво има да ни каже за това руският психолог Михаил Литвак, ще разберем от неговата книга „Мъжете и жените”, която скоро се появи на български език. Вниманието е фокусирано върху отношенията в семейството, както личи от подзаглавието „Главните правила на щастливото семейство”.

Преводът е на Соня Момчилова, а изданието дело на „Жануа’98”. Обемът е 322 страници.

Корицата на книгата „Мъжете и жените” (Жануа’98, 2019)

Корицата на книгата „Мъжете и жените” (Жануа’98, 2019)

За книгата от издателите:

Ако искате да ви обичат, значи пресирате човека до себе си. Това, което мнозина наричат любов, е по-скоро нужда – такава, която изпитваш, когато си жаден, а няма вода. Любовта е активна заинтересованост от живота и развитието на обекта на любовта ви.

Михаил Литвак е известен руски психолог и психотерапевт, член-кореспондент на РАЕН, кандидат на медицинските науки, написал над 20 книги, две от които „Принципът на сперматозоида“ и „Психологическо айкидо“. Автор на множество семинари на тема корекция на отношенията и моделиране на съдбата, благодарение на които хиляди хора, включително и в България, успяха да решат проблемите с комплексите и вътрешните си страхове. В „Мъжете и жените“ Литвак дава конкретни съвети как да намерим общ език с другия пол и да живеем заедно в храмония.

Ако прочетете „Мъжете и жените“  ще разберете защо: семейството е предприятие; ревността е признак на неувереност; на краля му е нужна кралица; сред мъжете има панталононосители, сред жените – закачалки за рокля; ласката е по-добра от думата…

Вижте още: „Закони на любовта”: 5 причини да прочете тази книга

снимка: pixabay.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)