0000261519-article3

Мишел и Барак Обама стават продуцент за Netflix

22 май 2018

Бившият президент на САЩ Барак Обама и съпругата му Мишел сключиха споразумение с онлайн видеоплатформата с абонамент Netflix за  производство на игрални филми, сериали и документални филми, предава Bloomberg.

Netflix, който обяви, че има 125 милиона абонати в цял свят, не уточнява какви ще са проектите на семейство Обама, но посочва, че може да става дума за игрални сериали, риалити шоута, документални сериали, документални филми и игрални филми. Стойността на договора не се съобщава.

По информация на New York Times обаче Обама не иска да реагира директно на политиката на своя наследник Доналд Тръмп в своите програми. Според вестника, който се позовава на близки до Барак Обама източници, бившият президент не възнамерява да използва тази нова платформа като политически инструмент, било то и за критики към сегашния държавен глава Доналд Тръмп.

„Една от радостите на времето, което прекарахме на държавна служба, бяха срещите ни с толкова много впечатляващи хора от най-различен произход и да им помогнем да споделят преживяванията си с по-широка публика. Ето защо Мишел и аз сме развълнувани да си партнираме с Netflix. Надяваме се да отгледаме и развием талантливи, вдъхновяващи, творчески гласове, които могат да насърчат повече емпатия и разбиране между народите и да им помогнем да споделят историите си с цял свят“, се казва в изявление на Барак Обама.

През март 2017 г. според редица американски медии Барак и Мишел Обама са сключили рекорден договор за 60 милиона долара с издателство Penguin Random House, който предвижда по една книга за всеки от двамата.

снимка: Ройтерс

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)