Божоле 2019 вино

Младото вино Божоле 2019 пристига в София днес

21 ноември 2019

На 21 ноември 2019 г. Френско-българската търговска и индустриална камара ще бъде домакин на празника за тържественото посрещане на Божоле Нуво 2019.

Първата бутилка от новата реколта младо вино ще отворят Стефан Делайе, председател на Френско-българската търговска и индустриална камара, Н.Пр. Флоранс Робин, посланик на Франция в България, в качеството й на патрон на церемонията, Борислав Велков, председател на Съвета на директорите на НДК и други официални лица. Те ще имат честта първи да обявят Le Beaujolais Nouveau est arrivé! („Новото Божоле дойде!”).

Тазгодишното Божоле Нуво се отличава с дълбок рубинен цвят с виолетови оттенъци. Носът предлага чисти и елегантни аромати на червени плодове: ягоди, малини, череши. Усещането за вкусни плодове ясно продължава и на небцето с приятна заобленост и много свеж завършек.

Божоле 2019 вино

Младото вино пристига специално от световно признатата и награждавана изба Жорж Дюбов. Заради специфичните климатични условия през годината, включително градушки и заболявания по лозите, добивът е по-нисък, но качеството е на отлично ниво, а вината са живи, свежи, с аромати на малини и френско грозде.

По традиция, в третия четвъртък на ноември френската общност и франкофоните в цял свят празнуват посрещането на новата реколта вино от горта Гаме, произведено в региона Божоле в Бургундия, Франция. Божолето е младо и весело вино, което се предлага за консумация още в годината на беритба и производство. Специфично за него е, че дори когато вече пътува към баровете и ресторантите, то би могло все още да е във финалната фаза от ферментацията си.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)