Иван Овчиников

Мобилните и модулни къщи на Иван Овчиников

25 февруари 2018

Руският архитект и дизайнер Иван Овчиников демонстрира различен подход към строителството на компактно жилище. Главните преимущества на проекта са модулност и мобилност.

През 2018 г. протитипът на „Dubldom” („ДубльДом”) стана финалист на наградата на ArchDaily в категорията „Малки архитектурни форми”, съобщава Interior.ru. Първата такава къща Иван Овчиников построил за себе си в крайградска зона. Сега се предлагат различни типове модели.

„Dubldom” е един вид конструктор. Той се създава изцяло в производствен цех. След това готовите елементи се пренасят до мястото и се сглобяват без прах и мърсотия. Построяването му отнема дни, след което може да се нанесете.

В основата на конструкцията е дървена рамка с изолация (къщата е целогодишна). Всички комуникации – електричество, водопровод и канализация – вече са осъществени, остава само да се свържете с общите мрежи на участъка. Веднага можете да поръчате мебели. Жилището включва всички основни помещения, като спалня, хол, баня и тоалетна. Освен това има открита и закрита тераса. При желание, винаги можете да увеличите готовата къща, като добавите към нея допълнителен модул.

Снимки на проекти на къщи от Иван Овчиников и моменти от създаването на реални такива, може да разгледате по-долу.

 304_1

304_2

304_3

304_4

304_5

304_6

304_7

304_8

304_9

304_10

304_11

304_12

превод и редакция: Силвия Аризанова
снимки: interior.ru, bio-architects.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)