mobiel_app

Мобилно приложение за по-бързо пътуване с градски транспорт

20 септември 2017

Мобилно приложение ще ни показва как най-бързо да пътуваме със столичния градски транспорт. На новия сайт на Центъра за градска мобилност – sofiatraffic.bg може да се въведе желания от нас маршрут и автоматично ще се изчисли кое е най-подходящото превозно средство.

Пред „Дарик” шефът на дружеството Христиан Петров коментира, че ще има информация за това колко крачки изминаваме при смяна на транспорта, както и къде се намират близките велоалеи и велопаркинги.
Как да се отървем от дългите пътувания и многобройните прекачвания с градския транспорт в София. На новия сайт на ЦГМ могат да се въведат начална и крайна спирка, както и дата и час на пътуването и приложението автоматично изчислява най-оптималния вариант.

Шефът на дружеството Христиан Петров посочи, че постепенно ще се надгражда новата секция „До къде ще пътувате”. „Човек може да стигне от точка А до точка Б с градския транспорт. След като въведе адреса, му се предоставят няколко възможности за различен маршрут - най-бърз, най-малко прекачвания, най-малко ходене. След като човек избере един от тези маршрути, той автоматично се изчертава на карта“, каза Петров.

Модернизацията на сайта е за сметка на ЦГМ, като сумата достига 30 хиляди лева.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)