Модна гала: „Юбер дьо Живанши, висшата мода като съдба“ в рамките на София Филм Фест

14 март 2017

София Филм Фест представя филм за Живанши – от детството до голямата слава

За шеста година София Филм Фест и Vogue Vision, начело с Митко Дамов съчетават кино и мода в едно, като представят най-вдъхновяващите личности от световния подиум.

На специална модна гала вечер на 12 март, от 19.00 часа в Пространство ДНК в НДК беше представен филма на Ерик Пелерин „Юбер дьо Живанши, висшата мода като съдба“, посветен на един от най-известните дизайнери на XX в.

За първи път Юбер дьо Живанши разказва за интересните личности, с които се е срещал, и за влиянието, което имат върху него срещите с тях. Филмът проследява живота на големия дизайнер от детските му години и спомени до магията на Холивуд, от първите вълнения около модния подиум до международната слава на марката, която създава.

Кинотворбата пренася зрителя от следвоенен Париж до безценните моменти с Одри Хепбърн, Баленсиага, Марлене Дитрих и много други.
„Юбер дьо Живанши, висшата мода като съдба“ беше придружен от прожекция на късометражния филм „1,5 км…“ – един визуален разказ върху концептуалната мода, видео и пространствена инсталация. Филмът е по идея и реализация на Боряна Пандова, Ива Свещарова, Момчил Тасев и Нели Митева и е с участието на съвременния артист Александра Спасова.
Прожекциите бяха последвани от VIP дефиле с акцент към висшата мода и в чест на изтъкнатия дизайнер Юбер дьо Живанши.

 

репортер: Пепа Попова
оператор: Антон Хариев
постпродукция: Симеон Симеонов

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)