41876522_319892225481925_5123626878657101824_n

Моето лято в 10 реда: Ани Халваджиян

22 септември 2018

Ако сте гледали Sicario, трудно ще проумеете любовта ми към Мексико, но тя е факт, след седмица в прекрасната Калифорния, аз, племенницата ми и група американци се насочихме към Тихуана, която, между другото, е съвсем безопасно място тези дни.
Чудесна къща на брега на океана, коктейл Paloma за добре дошли, съдържа текила, разбира се.
А вечерта отиваме да танцуваме в местно заведение, на стената картина, нещо между Джим Морисън и Иисус!
Около дансинга образи като от филм на Родригес – някои с татуирани сълзи под очите, (гледам ги и си мисля, дано пък не е вярно това, което знам за тия сълзи), друг с белези по лицето, а един и с татуировки, и със белези!
Пред тая изискана аудитория двама от наш’те много готини американци решават да се развихрят на дансинга, музиката е предимно латино, но те танцуват с голям хъс. Единият – рус потомък на викинги се старае много, но движенията му са все едно страда от ишиас (в лошия смисъл, буквалният), другият е още по-зле, защото е убеден, че танцува както латино мъжете танцуват, което е пълна заблуда…
На дансинга освен тях има моминско парти, с булка-мулатка и моми от всички раси, велико преживяване.
Страхотна забава, докато не забелязвам, че от всички местни юнаци, баш най-страшно изглеждащия е вперил поглед в мен и май иска да ме кани на танц!
За щастие малко след това нашата група се изтегля , поуморена от танците, а някои оказва се, пострадали от т.нар „Проклятие на Монтесума“ -така наричат нещото, което сполетява белите хора, когато ядат по съмнителни места или пият от местната вода – нещо като мексиканска вариация на черноморската болест, която неизменно покосява туристите по нашето море.
На мен за щастие ми се размина това преживяване.
И нямам търпение отново да видя тази луда, цветна, вкусна, уникална страна!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)