42087704_566721270453795_3655391879022772224_n

Моето лято в 10 реда: Ваня Джаферович

18 септември 2018

Най-хубавият момент през това лято беше когато с Жени отидохме до острова, къдeто беше моя сезон на „Сървайвър“, сезонът, който спечелих – много сантиментално и емоционално ми е всеки път, когато се върна там.
Този път имахме едно много интересно преживяване с… каяк.
Един следобед, решихме да наемем каяк и да отидем от нашия остров до един друг малък такъв, който се намира на 2 км от нашия, казаха ни, че там е много хубаво за гмуркане и решихме да вземем маски.
Тръгнахме така ние да гребем и всичко беше наред, докато не излязохме от залива, изведнъж вълните станаха много, много по-големи.
В един момент една от тях ни обърна и ние се озовахме в океана, маските потънаха, но другите неща успяхме да хванем, реших да обърна каяка, но в този момент видях, че пропуска вода, обърнах го и се опитахме да се качим пак, но не успявахме.
Вълните бяха големи, а и лодката вече беше почти потънала, на всичко отгоре, не си бяхме сложили спасителни жилетки!
Почнах да се паникьосвам, а Жени ме успокояваше, помислих, че ще умра и то по такъв нелеп начин, а Жени ме убеждаваше, че ще оцелеем…
В един момент видяхме една рибарска лодка и почнахме да махаме, хората ни видяха и ни качиха при тях, спасиха ни направо и ни закараха до нашия залив.
Беше много емоционално, вълнуващо и опасно!
Тогава си казах, че никога повече няма да седна в каяк и мисля да спазя това обещание…

снимка: личен архив

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)