YogaLingo

Може ли постелката за йога да ни разболее?

30 септември 2017

Американски експерт предупреди, че постелките за йога могат да бъдат преносители на вируса на херпес и призова хората да ги почистват след края на практиката, пише в. „Дейли мейл“, цитиран от БТА.

Сърдечно-съдовият хирург доктор Дейвид Грюнър каза, че нехигиеничната йога може да причини херпеси по устата, кожни възпаления, акне, гъбички по ноктите и дори да доведе до стафилококови и стрептококови вирусни инфекции.

„Бактериите, вирусите и микробите обичат топлата, влажна и потна среда, каквато имат студията за йога“, написа експертът в публикация в блога си.

Доктор Грюнър посъветва любителите на източната практика да закупят собствена постелка, за да не се разболяват. Хората, които все пак ще ползват наличните в студиото, е добре да ги почистват с дезинфектант преди упражненията. Те също могат да си постелят хавлиена кърпа отгоре, като така ще ограничат до минимум директния контакт на кожата си с постелката.

Специалисти от „Мейо клиник“ обаче твърдят, че е „почти невъзможно“ постелките да пренесат херпес, защото има доказателства, че вирусът умира за секунди извън тялото на човек. Във влажна среда той издържа малко по-дълго.

снимка: greatist.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)