boy_hair_01

Момче не се подстригва над 2 години, за да дари косата си на болни от рак деца

20 юли 2015

Когато видите това усмихнато дете с дълга руса коса, вероятно ще решите, че е момиче. И ще сгрешите. Преди две години и половина, шестгодишният Крисчън Макфилъми решава да се нагърби с една тежка за крехките му плещи задача – след като вижда по телевизията реклама на детската онкологична болница St. Jude Research Hospital, той взима решение да си пусне дълга коса, за да я дари след време на заболели от рак деца. Вероятно и сами можете да си представите през колко подигравки на свои връстници, така типични за тази възраст, е преминал Крисчън, но той не се отказва.

Boy_hair_02
„Толкова често ме наричаха момиче, че макар да не се чувствах никак приятно, в някакъв момент дори свикнах и вече не обръщах внимание на подмятанията“, разказва той. Подкрепен от родителите си, малчуганът стига докрай в мисията си – на 8,5-годишна възраст, косата му вече достига дължина от един метър и след като е отрязана, е разпределена на 4 броя 10-инчови (25 сантиметра) конски опашки, които дарява на благотворителната организация, помагаща на онкоболни деца Children With Hair Loss.

boy_hair_03

Ако тази история ви е трогнала и накарала поне за момент да се почувствате съпричастни с каузата й, то имате възможност да дарите и част от своята коса, а как да стане това може да научите от този сайт.

текст: Митко Попов
снимки: BoredPanda

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)