carrot-ginger-soup

Морковена крем супа с джинджифил

16 февруари 2019

Необходими продукти:
500 г моркови
250 г картофи
1 глава кромид лук
20 г пресен джинджифил
2 с. л. зехтин
750 мл зеленчуков бульон
1 ч.ч. течна сметана
1 дафинов лист
1/2 връзка магданоз
3-4 стръка розмарин
3-4 стръка целина
смлян черен пипер
индийско орехче

Вижте още: Крем супа от зеле и моркови по португалски

Начин на приготвяне:
Сварете бульон, като сипете в тенджера вода и в нея пуснете дафиновия лист, стръковете розмарин, магданоза и лука. Овкусете със сол и черен пипер и оставете да заври. В друга тенджера сипете малко зехтин и в него задушете нарязаните на кръгчета моркови. Добавете нарязаните картофи, джинджифила и целината (само зелените стръкове). Разбърквайте в продължение на 4-5 минути. Овкусете със сол и черен пипер. Добавяйте от горещия бульон към зеленчуците малко по малко. Бульонът трябва да ги покрие. Варете докато зеленчуците омекнат. Дръпнете тенджерата от котлона и пасирайте супата. Върнете я на котлона и настържете индийското орехче. Добавете сметаната на тънка струйка, като едновременно с това разбърквате. Сервирайте крем супата топла.

Снимка: Splendidtable.org

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)