
Необходими продукти:
500 г моркови
250 г картофи
1 глава кромид лук
20 г пресен джинджифил
2 с. л. зехтин
750 мл зеленчуков бульон
1 ч.ч. течна сметана
1 дафинов лист
1/2 връзка магданоз
3-4 стръка розмарин
3-4 стръка целина
смлян черен пипер
индийско орехче
Вижте още: Крем супа от зеле и моркови по португалски
Начин на приготвяне:
Сварете бульон, като сипете в тенджера вода и в нея пуснете дафиновия лист, стръковете розмарин, магданоза и лука. Овкусете със сол и черен пипер и оставете да заври. В друга тенджера сипете малко зехтин и в него задушете нарязаните на кръгчета моркови. Добавете нарязаните картофи, джинджифила и целината (само зелените стръкове). Разбърквайте в продължение на 4-5 минути. Овкусете със сол и черен пипер. Добавяйте от горещия бульон към зеленчуците малко по малко. Бульонът трябва да ги покрие. Варете докато зеленчуците омекнат. Дръпнете тенджерата от котлона и пасирайте супата. Върнете я на котлона и настържете индийското орехче. Добавете сметаната на тънка струйка, като едновременно с това разбърквате. Сервирайте крем супата топла.
Снимка: Splendidtable.org
Още по темата
-
-
Храни срещу стрес
In HEALTHПиенето на две до четири чаши кафе всеки ден намалява риска от депресия при мъжете ...
-
Салата Коб (видео)
In TASTEКато всяка легендарна рецепта и тази е плод на случайност. Създадена е през 1937 от ...
-
Шесте най-пикантни соса в света
In TASTEЗа тези, който са истински фенове на пикантната храна, лютият сос е незаменима подправка. Те ...
Остави своя коментар през Facebook