Москва – градът, където се създава история!/видео/

10 септември 2017

Церемонията по отриване на тържествата по повод Деня на Москва започнаха на Червения площад на 9 септември.  По традиция, сценарият за зрителите се пазеше в тайна, само бе известна темата:  „Москва – градът, където се създава история“.

Честваният ана Червения площад по случай 870-та годишнина на Москва

Честваният ана Червения площад по случай 870-та годишнина на Москва

Москва отбелязва 870-тия си юбилей. Организаторите на празника подготвиха мащабна програма. Навсякъде в столицата имаше чествания и събития за всеки вкус.

Още по темата: Путин откри иновативен парк за 870-тата годишнина на Москва

849

За жителите и гостите на Москва се организираха екскурзии, речни разходки, театрални представления, изложби, мастер класове и други. Забележителното бе, че тази година празника стана интерактивен – не само тържествени концерти и шествия, а и множество прояви из площадите, в които всеки желаещ можеше да се включи.  В столичните паркове цареше атмосферата на 60-те години – балет, цирк, театри, спортни състезания и други. Кулминацията за празника бе грандиозният салют в 21 часа руско време.

852

851

Историята на столицата бе пресъздадена в невиждан мащаб и сякаш пред зрителите се разгърна многовековната летопис на града. На Червения площад се появиха артефакти, намерени при разкопките в рамките на проекта „Моя улица“, прочетени бяха стихове за любимия град от  Пушкин и Лермонтов. А императрица Елизавета е открила първият руски университет. Тържеството премина и през темите от XX век – тежките години на войни, на триумф на мъжеството и воля за победа. А  Большом театът представи Лебедово езеро.

848
На трибуната бяха почетните граждани на Москва, участниците в проекта Активен гражданин и разбира се, Владимир Путин.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)