latin-1812906_1280

Мотопоход срещу женското насилие

14 октомври 2019

Ранните бракове са причината жени да стават жертви на домашно насилие и да бягат от вкъщи, заедно с децата си. Заключението е на най-влиятелната женска организация „Зонта интернешънъл“. Вчера /13 октомври, бел.ред./ сподвижници се събраха в София и тръгнаха на авто- и мотопоход към Пловдив. Шествието ще продължи през следващите дни и в други големи градове в България и Румъния. Целта е да се събуди общественото съзнание, казват още организаторите. За това съобщи NOVA.

„Ако през 1998 г. в България имахме 10 хил. трафикирани насилствено жени и деца, то за 2018 г. имаме само 453 случая, което намирам, че е една много положителна тенденция. Всъщност „Зонта” се противопоставя в световен мащаб срещу насилието, срещу трафика на хора”, коментира Мария Стефанова, член на „Зонта Интернешънъл”, посланик за Европа и Африка.

„Има изключително много жени, които страдат от насилие и най-лошото е, че те самите се обвиняват. Те не казват: „Мъжа ми ме наби, той е виновен. Казват: „Аз съм виновна, защото му казах еди-какво си”, каза рокерката Велислава Костова.

NOVA

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)