eurovision

Мотото на „Евровизия 2019″ – „Позволи си да мечтаеш“!

31 октомври 2018

Тазгодишното издание на международния песенен конкурс „Евровизия“, който ще се проведе в Тел Авив, ще премине под мотото „Позволи си да мечтаеш“, съобщиха от официалния сайт на надпреварата. Изпълнителният директор на конкурса Йон Ола Санд заяви, че девизът отразява „всичко, което свързваме в съзнанието си с „Евровизия“ – разнообразието, единството и интеграцията“.

За пример Санд посочи вдъхновението от победата на израелската представителка Нета Барзилай при последното издание на конкурса в Лисабон. По неговите думи, Нета си е мечтала да върне песенната надпревара в родината си и е успяла в това си начинание.

Нета Барзилай

Нета Барзилай

Тук е моментът да припомним, че тази година България няма да участва в най-популярния международен конкурс за песен. От БНТ посочиха като причина финансови затруднения по реализацията като мотив за решението си. То е част от мерките, които ръководството на телевизията предприе за оптимизиране на публичните разходи.

Все още обаче няма яснота дали според горепосочените причини страната ни излиза завинаги от формата или родният конкурс ще си даде кратка почивка, както и за какъв срок евентуално ще е тя.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)