12421411_466735416858946_1050316141_n

Моцарела по Моденски

28 март 2016

Модена, един очарователен град в Северна Италия е известен не само като родното място на Лучано Павароти и на червения ревяш звяр Ферари, а като столицата на балсамико. Тук определено и до ден днешен се произвежда най-доброто балсамико и разнася славата на Модена по света. Градът е прочут и с отличните си ресторанти, където се сервира традиционна тосканска кухня. Градът на Павароти, обаче е прибавил и някои характерни ястия, които са разпознаваеми като стил и вкусове и могат да се хапнат само тук. Едно от тях ще ви представим сега.

Необходими продукти: 
бъфало моцарела
прошуто
пармезан
бейби аспержи
чииз сос
чер пипер, сол

балсамико

Приготвянето е повече от лесно: разрежете моцарелата на две и оставете за малко да се отцеди от водата. Завийте я с прошуто, като за препоръчване е известното и с тоскански произход Сан Даниели. Леко прихванете топката „на кръст“ с предварително сварени бейби аспержи. Поръсвате с прах от пармезан и загаряте с готварска горелка, за да се запечата и получи хрупкава коричка. Сервирайте върху чийз сос, приготвен като разбъркате на блендер сметана, топено сирене и чер пипер. И задължително балсамико редукция!

12884455_466735406858947_1731109063_n
Към изисканото моденско предястие  има още две задължителни подробности – гризини и изящно червено тосканско вино! Ето така удоволствието вече е пълно!

 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)