42934feaabaf318a659560abcbb35f39

Музеят Метрополитън обяви темата на Met Gala 2016

17 октомври 2015

«Модата във века на високите технологии» — така звучи и дрес-кода, и темата на изложбата, посветена на следващия бал.

„Традиционно, разликата между дрехите haute couture и ready-to-wear се базира на това, дали са изработени ръчно или не. Днес, когато двете направления използват модерни техники и методи на производство, които се преливат едни в други, това разграничение става все по-неясно, „- казва Андрю Болтън – куратор на музея Costume Institute. Всъщност, само заради това, изведнъж се появиха противоречия между двете различни явления в модната индустрия и нова основна тема на изложбата на Costume Institute, и на MET Gala 2016.

Chanel

Пълното наименование на изложбата е както следва: Manus x Machina: Fashion in an Age of Technology. Тя ще включва над 100 експоната от колекциите haute couture и ready-to-wear, а самата изложба ще бъде изградена така, че посетителите да станат свидетели на това, как изкуството от двете различни направления постепенно се преплита и обединява, променяйки самите понятия haute couture и ready-to-wear. Освен това, в рамките на изложбата зрителите ще могат да наблюдават как модата се променя благодарение на високите технологии в реално време: ще има 3D-принтер, лазер за гравиране и рязане директно върху тъканите и много още.

Темата на Met Gala 2016 e също Manus x Machina: Fashion in an Age of Technology. Основен спонсор на бала е корпорацията Apple, а почетни председатели са Карл Лагерфелд, Никола Гескиер и Миуча Прада, посланици на събитието ще бъдат Тейлър Суифт, британският актьор Идрис Елба, директорът по дизайна на Apple Джонатан Айв и, разбира се, Ана Уинтър. Балът е планиран за 2-ри Май, 2016. Ние с нетърпение очакваме снимките на звездите в кибер-костюми и култови вещи от колекциите на Alexander McQueen.

Снимки: Vogue

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)