Ретро автомобили Монако

Музеят за ретро автомобили на принц Рение III – само за ценители

30 октомври 2016

След като наскоро ви разходихме из едно от най-красивите кътчета не само в Европа, но и по света – Монако, днес отново ви връщаме към Княжеството, но този път по малко по-различен повод.

Ретро автомобили Монако

Ще ви представим една от безспорните забележителности в него – колекцията от ретро автомобили на принц Рение III, разположена в Музея за старинни автомобили в района Фонтвей. Тя съдържа около 100 невероятни старинни машини, събирани от страстния почитател на високите скорости в продължение на близо 30 години.

Ретро автомобили Монако

Първият автомобил, с който той се е сдобил и реално е и дал начало на колекцията, е De Dion Bouton, придобит през 1903 г., следващото попълнение е Renault Torpedo от 1911 г. Могат да се видят и уникални експонати на фирми като Peugeot, Citroen, Lincoln, Paccard, a също и такива на водещи американски производители – Cadillac от 1953 г. и Crysler Imperial от 1956 г.

Ретро автомобили Монако

Сред най-престижните коли са и модели на Maserati, Rolls Royce, Mercedes и Jaguar, докато сред най-любопитните – шест конната карета с герба на княжеското семейство и старо лондонско такси, на което преди време се е возила принцеса Грейс. В случай, че сте почитател на този тип изкуство и скоро имате път към Монако, то работното време на музея е от 10:00 до 18:00 всеки ден, а билетът е с цена от 6 евро.

Ретро автомобили Монако

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)