Музикален полъх от Корея

Музикален полъх от Корея

16 октомври 2014

Все още присъства ярък спомен в съзнанието на зрителите от концерта на Юн Сун На през 2012 г. в София – крехката й фигура, невероятният глас и ненатрапчивото, сякаш леко, по азиатски срамежливо, но в едно с това и солидно, запомнящо се присъствие на сцената. С една дума – незабравима!

Музикален полъх от Корея
Безспорен музикален талант, Юн има вече куп признания и награди, три великолепни самостоятелни записа за Аct Music и още няколко други за различни издателства.

Музикален полъх от Корея
Забележително е и изпълнението ѝ на традиционна корейска песен на церемонията по закриването на последната Олимпиада – свидетелство за това, че изкуството на Юн Сун На е елитен израз на универсалния език на джаза, който винаги е бил мост между континентите и културите. Става дума за песента Arirang, от най-новия ѝ албум Lento, който тя представи на живо на сцената на София Лайв Клуб, отново акомпанирана от невероятния китарист Улф Вакениус.

DPP_15907
Дуетът На-Вакениус разкрива един красив и емоционален свят, в който всеки любител на джаза копнее да се потопи на живо, макар и само за няколко часа. Както казва Мишел Конта от френската медия Телерама:“Сладък е светът, който изниква в съзнанието ти, когато слушаш Юн Сун На. Младата корейка е вълнуваща, блястяща, понякога забавно смешна, винаги чувствена – енергично нощно същество.“

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)