unnamed

Музикаутор в Деня на музиката „Държавата – съучастник в пиратирането на музикалния бизнес“

01 октомври 2016

Пресконференция на тема: Държавата – съучастник в пиратирането на музикалния бизнес!
Днес, 1 октомври 2016 г.  – Международен ден на музиката, от 10.00 ч. в конферентната зала на Музикаутор  се проведе пресконференция на тема „Държавата – съучастник в пиратирането на музикалния бизнес“.

Форума откри председателят на Музикаутор Ясен Козев, който говори за музиката като неизменна част от човечеството, за нейната сила и използването й от индустриите.

В рамките на пресконференцията беше представена информация за схемите, които използват организаторите на концерти, за да се освободят от задължението да уредят авторските права на музиката. Музикаутор съобщи данни за некоректните ползватели, нелицензираните концерти, както и приблизителната сума на възнагражденията, която промоутърите дължат на авторите. Презентация по темата направи Момчил Даскалов – мениджър „Лицензиране публично изпълнение“ на Музикаутор.

За това как Министерство на културата и другите релевантни държавни институции благоприятстват тези незаконосъобразни практики и дали създават условия за изсветляване на пазара, говори изпълнителният директор на Музикаутор Иван Димитров. Той посочи основните искания на Музикаутор към държавата, за да бъде гарантирана защитата на правоносителите от посегателствата на некоректните ползватели.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)