34472435_1916790788372085_7250082813452484608_n

Муртабак

24 ноември 2018

Необходими продукти:

За тестото:
брашно – 400 г
масло – 50 г
прясно мляко – 125 мл
захар – 1 с.л.
сол – 1 ч.л.
вода – 80 мл.
олио – за намазване

За плънката:
телешка кайма – 400 г
лук – 1 глава, малка
чесън – 2 скилидки
джинджифил – 1 ч.л. смлян
куркума – 1/2 ч.л
пипер – 1 ч.л черен

Вижте още: Шакшука (яйца по арабски)

Начин на приготвяне:
Направете тестото, като предварително стриете маслото с брашното с пръсти, докато се образуват трохи. Сипете солта и захарта в затопленото мляко, добавете и 80 мл вода. Сипете млякото в брашното и замесете тесто. Разделете тестото на 12 топчета с еднаква големина. Подредете ги в намазнена с олио тава. Намажете ги с олио, покрийте с кърпа и оставете за около час.Междувременно нарежете лука и чесъна за плънката. Загрейте 1 с.л. олио в тиган и запържете лука за около 3 мин. Добавете телешката кайма и бъркайте и натискайте, докато се запържи и стане на дребни трохи. Овкусете каймата с подправките. Пържете около 15 мин или докато трохите кайма останат само на мазнина. Отстранете от огъня и оставете плънката да изстине. Разточете топките тесто на тънки правоъгълници. Поставете от изстиналата плънка в средата и сгънете като писмо или първо от двете страни по дължина и след това прихлупете долната и горната част на правоъгълника. Намажете грил тиган с олио и изпечете питките на умерена температура за по около 7-8 мин от всяка страна.

снимка: sanaasrecipes.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)