P1000795

Мусака по гръцки

09 януари 2015

Необходими продукти:
3 патладжана
3 домата
400 гр. кайма (смес)
1 глава лук
4 скилидки чесън
1 ч. л. риган
1 щипка канела
500 ml прясно мляко
100 ml зехтин
2 с. л. брашно
черен пипер
сол

Начин на приготвяне:
Патладжаните се нарязват на дебели шайби, посоляват се и се поставят в наклонена тава да пуснат сок и да се отцедят. Нареждат се в тава заедно със зехтина. Лукът се нарязва на ситно и се задушава заедно с каймата, доматите, ригана, черния пипер, канелата и чесъна, докато водата на доматите поизври. В отделен съд се приготвя сос от маслото, брашното и прясното мляко като се бърка непрекъснато на слаб огън докато се сгъсти. В тавичка се нарежда пласт от половината патладжани, пласт от сместа с каймата, след това пласт от останалите патладжани. Заливат се със соса и се запичат.

снимка: mariplateau.blogspot.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)