greek-style-fish-and-vegetable-bake

Мусака с риба по гръцки

11 октомври 2018

Необходими продукти:
риба – 1 кг по – едра
картофи – 1/2 кг
моркови – 2 бр.
целина – 1 стрък
бял лук – 1 глава
кашкавал – 200 г
прясно мляко – 200 мл
яйца – 3 бр.
олио
черен пипер
сол

Вижте още: Мусака по гръцки

Начин на приготвяне:
Рибата се сварява в подсолена вода и се обезкостява. Докато тя се вари, картофите се белят, мият и нарязват на ситно. Останалите зеленчуци също се измиват и наситняват. В тава за печене се нареждат ред картофи, ред риба, ред зеленчуци, като между тях се слагат подправките, черен пипер и сол на вкус. Завършва се с картофи. Налива се малко вода. Залива се със сместа от яйцата и млякото. Добавя се олиото и се запича. Малко преди да е готово, ястието се поръсва с настърган кашкавал и се пече, докато се зачерви. Сервира се със зелена салата.

снимка: wholesome-cook.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)