конни надбягвания

Мъжете вече имат право да обличат рокли на кралските конни надбягвания

05 март 2019

Организаторите на кралските конни надбягвания в Роял Аскът смекчиха правилата на дрескода за 2019 г. Вече е позволено на мъжете да бъдат облечени в рокли и на жените в мъжки костюми, съобщава The Telegraph.

За първи път в историята гостите бяха помолени да дойдат с дрехи, в които те се чувстват максимално комфортно, но като същевременно се съблюдват общоприетите правила. Новата политика цели транссексуалните хора да се чувстват удобно на събитието.

„Изглежда, че конните надбягвания наистина стават по-толерантни към хората, които са различни, така че всички промени, допринасящи за това, са добре дошли. Ако човек смята, че е жена, тогава съблюдавайки другите правила, трябва да му бъде позволено да дойде в женско облекло”, коментира първият във Великобритания транссексуален ездач Виктория Смит.

Според протокола, господата могат да се появат на състезанията в черен или сив костюм с жилетка, а дамите – в рокли, покриващи коленете и раменете.

Кралските конни надбягвания се провеждат повече от 300 години. Първото състезание е било организирано от кралица Анна през 1711 г.

Вижте още: Роял Аскот – коне, шапки и традиции!

 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)