woman-going-over-finances-horiz

Мъжете в България печелят повече пари, но  жените вземат решенията за покупки

26 май 2015

В България мъжете и жените по-често плащат самостоятелно за своето хоби, но за сметка на това постигат най-голямо съгласие в решенията за храната. 

При две трети от българските домакинства (64%) мъжете имат по-високи доходи от жените, докато в Чехия силният пол осигурява прехраната при три четвърти от двойките (74%), в Словакия при 71%, а в Полша – при 66% от семействата. Въпреки че в България е най-малък делът на двойките, които разчитат на доходите на мъжете в сравнение с другите три източноевропейски държави, българските домакини имат най-малка дума при разпределянето на финансите – тяхното мнение е решаващо при едва 18% от семействата спрямо 23% от полските семейства и 21% от словашките и чешките семейства. Това показва  международно проучване, осъществено от дружествата ПРОФИ КРЕДИТ.. Изследването е насочено към семейните финанси и е направено в началото на 2015 г. в четири европейски държави – България, Чехия, Полша и Словакия.

Българските жени печелят повече от чешките, словашките и полските представители на нежния пол. Вероятно това е и причината в България най-голям дял от двойките (15%) да декларират еднакви доходи на членовете от семейството. Жените в полските домакинства по-често отколкото в другите страни имат по-високи доходи от мъжете – при почти една четвърт от семействата.

Макар че и в четирите държави мъжете печелят повече, техните нежни половинки вземат решенията за покупки. Думата на жените е решаваща при покупките на дрехи, детски продукти и храни, докато мнението на мъжете се чува повече при разходите за хоби, издръжката на живота и домакинските уредите“, обобщава резултатите от проучването Ондржей Локвенц, глобален маркетинг директор на дружествата Профи Кредит.

Жените решават какви да бъдат разходите за почивки, храни, облекло и детски стоки.Като правило мнението на жените е определящо в решенията за почивки, покупка на храни, дрехи и детски стоки, докато думата на мъжете надделява, когато трябва да се разпределят разходите за хоби, за издръжка на живота и за домакински уреди.

изследване: Профи Кредит

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)