pexels-photo-121848

Мъжете с дълъг безименен пръст привличат жени с форма на пясъчен часовник

18 декември 2017

Когато мъжкото око преценява евентуална партньорка, то най-често се спира на гърдите и на талията. Тази пропорция дава сигнали за евентуалните репродуктивни способности на жената. Мъжете, чийто безименен пръст е равен по размер или по-голям от показалеца, са призвани да привлекат партньорки, чиято фигура е с формата на пясъчен часовник, установи полско изследване, цитирано от в. „Дейли мирър“, пише БТА. Според специалисти от Медицинския факултет в университета в Краков, гореспоменатите мъже са с четири пъти по-голям шанс да се сдобият с любима, която притежава класическите форми на пясъчен часовник.

Учените припомнят, че дължината на безименни пръст се определя от нивата на тестостерон в утробата на майката още докато мъжкото бебе е в процес на развитие. Това излагане на споменатия хормон предопределя повечето от мъжествените атрибути на плода, които ще са характерни в по-късния му живот.

Краковският екип изследвал ръцете на 50 млади мъже, които поддържали стабилна връзка със своите партньорки. Тези от тях, чиито безименен пръст бил значително по-дълъг, обикновено имали за партньорки жени с голям бюст и малки талии.

снимка: pexels.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)