Мъже тичат на токчета за 8 март

08 март 2019

Днешният празник на нежната половина от човечеството е достатъчен повод да си припомним едно любопитно събитие отпреди няколко години – „Извърви километър в нейните обувки“. Инициативата в подкрепа на жените, жертви на домашно и сексуално насилие е част от ежегодната мартенска кампания, в която мъже изминават километър, обути с дамски обувки на висок ток, за да привлекат общественото внимание върху насилието над жени. След което тичат, състезават се, чупят токчета и губят обувки като Пепеляшка.

DPP_34260

Сборният пункт за „Извърви километър в нейните обувки“ тогава беше „Аптека“ (кръстовището на булевардите „Витоша“ и „Патриарх Евтимий“ в София). Осигурени бяха обувки в големи номера за участниците и всички се справиха геройски със задачата, въпреки натрупалия сняг, превърнал се в киша и локви за случая.

DPP_34287

За да няма инциденти, предвид опасността, която носи ходенето на висок ток само по себе си, повечето от мъжете бяха получили инструктаж как да се придвижват от своите нежни половинки. След като разбраха на какви мъки е подложена една жена, за да изглежда безупречно с такива обувки и колко усилия трябва да положи да да не падне от тях или за да докара прецизна походка и стилна стойка, те започнаха! Един километър на високи дамски обувки беше преминат в името на добрите каузи и израз на съпричастност към жените, жертви на насилие.

DPP_34267

Лицата на инициативата бяха Група Jeremy?, които ви показахме и на рождения ден на клуб Mixtape 5, както и Пейо Колев е създател на сайта „Изгубената България“. Един от организаторите на събитието бе Виктор Лилов, занимаващ се професионално с музикален мениджмънт.

DPP_34262

Последва състезание, протекло на няколко етапа, предвид големия брой желаещи да се впуснат в бяг по Витошка на висок ток. Сред участниците имаше и млад мъж, готов да извърви километър на високи обувки заради своята годеница.

DPP_34340

Екипът на In Life си поговори с участниците, докато се подготвяха за подвига и овековечи тяхната смела постъпка във видеото по-горе. Всички празнуващи днес жени знаят, че ходенето на висок ток е изкуство и не е за всеки. Благодарим на мъжете, че си го причиниха и изтърпяха с усмивки за една смислена и необходима кауза. Заставаме зад идеята на организаторите и казваме „Не!“ на домашното и сексуалното насилие над жени! Честит 8-ми март!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)