Мъже тичаха на токчета за 8-ми март

08 март 2015

И тази година популярни българи се включиха в инициативата в подкрепа на жените, жертви на домашно и сексуално насилие. Третото издание на „Извърви километър в нейните обувки” е част от ежегодната мартенска кампания, в която мъже изминават километър, обути с дамски обувки на висок ток, за да привлекат общественото внимание върху насилието над жени. След което тичат, състезават се, чупят токчета и губят обувки като Пепеляшка.

DPP_34260

Кампанията се проведе за трета поредна година у нас. Сборният пункт за „Извърви километър в нейните обувки“ беше „Аптека“ (кръстовището на булевардите „Витоша“ и „Патриарх Евтимий“ в София) в 14 часа. Осигурени бяха обувки в големи номера за участниците и всички се справиха геройски със задачата, въпреки натрупалия в последните дни сняг, превърнал се в киша и локви за случая.

DPP_34287

За да няма инциденти, предвид опасността, която носи ходенето на висок ток само по себе си, повечето от мъжете бяха получили инструктаж как да се придвижват от своите нежни половинки. След като разбраха на какви мъки е подложена една жена, за да изглежда безупречно с такива обувки и колко усилия трябва да положи да да не падне от тях или за да докара прецизна походка и стилна стойка, те започнаха! Един километър на високи дамски обувки беше преминат в името на добрите каузи и израз на съпричастност към жените, жертви на насилие.

DPP_34267

Лицата на инициативата и тази година са изключително разнообразни. Сред тях са Група Jeremy?, които ви показахме и на рождения ден на клуб Mixtape 5, както и Пейо Колев е създател на сайта „Изгубената България“. Един от организаторите на събитието е Виктор Лилов, занимаващ се професионално с музикален мениджмънт.

DPP_34262

Последва състезание, протекло на няколко етапа, предвид големия брой желаещи да се впукнат в бях по Витошка на висок ток. Ако се разходите там в близките дни, може да си намерите някое счупено токче, което да ви донесе късмет. Сред участниците имаше и млад мъж, готов да извърви километър на високи обувки заради своята годеница, която по принцип не слиза от тях, но точно днес се беше дала почивка.

DPP_34340

Екипът на In Life си поговори с участниците, докато се подготвяха за подвига и овековечи тяхната смела постъпка във видеото по-горе. Всички празнуващи днес жени знаят, че ходенето на висок ток е изкуство и не е за всеки. Благодарим на мъжете, че си го причиниха и изтърпяха с усмивки за една смислена и необходима кауза. Заставаме зад идеята на организаторите и казваме „Не!“ на домашното и сексуалното насилие над жени! Честит 8-ми март!

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)