Еверест на ръце

Мъж с увреждане се качи до базовия лагер под Еверест на ръце

29 март 2018

Мъж с ограничени възможности от Австралия се качи до базовия лагер под Еверест, без да обръща внимание на счупената инвалидна количка, съобщава Daily Mail. Скот Долан се качил на височина 5364 метра над морското равнище за 10 дни. На седмия ден от похода неговата количка счупила колело.

Тогава той споделя, че се е почувствал много разочарован, седял е на скалата и се е чудил какво да направи. Когато стига до лагера на ръце, всички му се възхищавали, но според Скот е било дяволски унизително. По време на придвижването на него му се наложило да смени пет чифта ръкавици.

Снимка: instagram.com/wheelyfit

Снимка: instagram.com/wheelyfit

На 17 години Долан счупва гръбначен прешлен при катастрофа. Тогава краката му се парализират. От Apexgen провеждат инициатива, при която първите 70 хиляди долара от продажба на техни дрехи, ще бъдат дадени, за да може той да се качи до базовия лагерна Еверест в инвалидна количка. За изкачването си мъжът се е подготвял осем месеца.

Снимка от кампанията на Apexgen

Снимка от кампанията на Apexgen

Със своята постъпка австралиецът се надява да вдъхнови хората и да докаже, че всяка цел може да бъде достигната с упорит труд.

Сега Скот Долан се надява да плува за Австралия на Параолимпийските игри през 2020 г. в Токио.

395_2

превод и редакция: Силвия Аризанова
снимка: instagram.com/wheelyfit

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)