Коткотека в София

Мяу! Пийни едно кафе с пухкавите мацани в софийската „Коткотека“

10 май 2019

Вашата котка как обича кафето си – чисто или с мляко, тип лате? Шегата настрана, но всъщност чували ли сте за едно от най-атрактивните заведения в София, наречено „Коткотека“?!

Снимка: Facebook

Снимка: Facebook

Както показва и името му, то ви дава възможност не само да изпиете сутрешната си доза кофеин, работейки с лаптопа си, но и да го направите в компанията на… котки.

Снимка: Facebook

Снимка: Facebook

В конкретния случай, постоянните домакини са 4 на брой – Аня, Лале, Гари и Чери (които по природа са улични бунтари, но след като видяли колко уютно е вътре, решили да останат и да забавляват клиентите, докато си намерят постоянен дом).

Снимка: Facebook

Снимка: Facebook

Всъщност подобен род заведения съществуват от години в различни страни по света, като особено активни в това отношение са в Азия. В България обаче си е абсолютна новост.

Снимка: Facebook

Снимка: Facebook

„Има много програми за кастрации и приюти за кучета, но няма за котки. Така популацията на кучетата намалява, а на котките се увеличава и по този начин бездомните котета се увеличават.

И след като общината не взима пример, а държавата нехае откъм закон за кастрацията и изхвърлянето на бебетата им, ние решихме да ги осиновяваме и да им намираме грижовни стопани.

Снимка: Facebook

Снимка: Facebook

А докато това се случи, хората могат да им се радват тук“, обяснява собственичката на „Коткотека“ Йоана Николова. Ако пък вие си търсите чаровен домашен любимец, може да се разходите до улица „Будапеща 26″ в София и да установите дали пък той вече не ви чака там с гордо изправен мустак, любящи очи и игрива усмивка.. Мяу!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)