563562_163853350480489_1441143204_n

Навлизаме в октомври и есента ще покаже, че вече е господар на времето

02 октомври 2019

След последната поредица от топли дни, навлизаме в месец октомври и есента ще покаже, че вече е пълновластен господар на времето.

И в сряда, и отчасти в четвъртък, все още ще е топло в следобедните часове, но вече в четвъртък, в западните и централните райони, ще настъпи промяна, заради средиземноморски циклон, чийто център ще се приближи към Балканите.

Този циклон ще донесе влошаване на времето, по-ниски температури и превалявания главно в южните райони, но не само там. Според моделите центърът на циклона ще премина по-южно, което означава, че не се очакват много валежи, ще вали, но главно на юг.
В петък постепенно времето ще се подобрява, но ще бъде хладно, дневните температури няма да надхвърлят двайсетина градуса и то в низините. В района на София ще видим термометъра да показва 13, 15 градуса през деня.
В събота и неделя времето ще бъде сравнително добро, температурите ще се повишат с няколко градуса, но, дори и на юг няма да надхвърлят 22, 24 градуса, а в района на София ще останат под 20 градуса.
1069319_163853917147099_1457586699_n
Следващата седмица ни чака ново  влошаване на времето, вероятно от вторник, по нов средиземноморски циклон, и ще е типична есен, очакват се и повече валежи.
След кратко подобрение на времето около 12, 13 октомври отново ще имаме период на по-хладно време с възможност за превалявания.
Като цяло не се очакват ниски дневни температури, все още остава сравнително топло, не се очаква все още и температурите сутрин да падат под нулата.
Синоптичната комисия дава и малко данни и за предстоящата зима.
Според сезонни прогнози на водещи институти, има по-голяма вероятност ноември и декември да са относително по-студени, а през януари и февруари да наблюдаваме по-меко от обичайното време.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)