Dibla Design Awards

Над 100 номинации за Dibla Design Awards 2017

08 ноември 2017

По-малко от седмица остава до крайния срок за регистрация на проекти в тазгодишното издание на Dibla Design Awards – българските годишни награди за интериорен дизайн. Одобрените заявки на сайта www.dibla-awards.com вече преминават котата от 100 броя, а регистрациите са отворени до 23:59 на 10 ноември (петък).

Dibla Design Awards

Журито, съставено от международни и български специалисти, преподаватели и практици, вече е в готовност, за да отсее номинираните сред всички номинирани. „В общество на свръхконсумация добрите практики в дизайна са изключително важни. Те създават добавена стойност и устойчивост, подчертавайки факта, че материалите и дизайнът са нещо дългосрочно, не просто тренд или мода. Дизайнът на Балканите не прави изключение от добрите практики, така че очаквам да видя отлична работа от българските професионалисти“, казва в интервю пред организаторите членът на журито арх. Ивоне Тадер от Румъния и допълва, че тя самата прилича на своите колеги по това, че „жадува добрия дизайн“.

Очаквано на най-голям интерес се радва категорията „Апартамент“ в секция Жилищен интериор, където има най-много заявки, демонстриращи този „добър дизайн“. Задачата пред международното жури ще бъде сложна и при категориите „Офис/работна среда“ и „Магазин/изложбена площ“ от секция „Обществен интериор“, където също са подадени много потенциални фаворити. Най-добрите заявки във всяка от категориите ще бъдат определени от журито и независимо дали получават първа награда или не, ще бъдат представени в луксозния каталог на Националната платформа за интериорен и продуктов дизайн „Дибла“, която всяка година отличава „Най-доброто в българския дизайн“.

Dibla Design Awards

Кои ще са „най-добрите от най-добрите“ ще стане ясно на официалната закриваща церемония на 22 ноември (сряда) в столичния Sofia Event Center. Над 600-те гости ще имат шанса да се запознаят с номинираните проекти, а кулминацията на събитието ще бъде награждаването на българския интериорен „Дизайнер на годината“.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)