Над 100 000 на концерта в градините на двореца Шьонбрун във Виена (видео)

01 юни 2018

Виена днес, в края на май и първите дни на юни  е притегателна точка за Европа и света.  По традиция в края на май световната музикална столица Виена организира едно от най-мащабните събития за меломани – концерт на открито в приказните градини на двореца Шьонбрун. На 2 юни пред фамозната сграда на Кметството  ще се проведе и едно най-атрактивните световни събития – LIFE BALL. Българите в Австрия също имат своето изключително събитие, което се очаква да събере над 500 българи – Празник на розата във Фридрихсхоф. Не се събнявайте, че In LIFE TV ще бъде на мястото на събитията и за поредна година ще ви направим свидетели на случващото се.

Дворецът Шьонбрун във Виена

Дворецът Шьонбрун във Виена

Още по темата: 25 години Life Ball: Празникът на живота на четвърт век

Снощи парка на двореца Шьонбрун, някогашната лятна резиденция на Хабсбургите, отново  се превърна в уникална концертна зала. В 20:30 ч . Виенската филхармония започна своя ежегоден безплатен концерт под открито небе, който събра над 100 000 души.

IMGP2120-880x582

Още по темата: Дворецът Шьонбрун – Красивият Фонтан!

HISTORY-INYTweb1-superJumbo

Проявата, известна от 2008 г. под името „Концерт в лятна нощ“ се провежда за първи път през 2004 г. по случай най-голямото разширение на Европейския съюз досега и в началото е наричан „Концерт за Европа“. Всяка година на диригентския пулт застава някой от най-знаменитите диригенти в света. Сред тях са Жорж Претр, Даниел Баренбойм, Валерий Гергиев, Лорин Маазел и Франц Велзер-Мьост. Тъй като „концертната зала“ е просто в парка пред двореца и зрителите достигат 100 000, не е възможно предварителна резервация на места.  За всички, които не могат да присъстват, остана възможността да го гледат на живо по телевизията –  ORF 2 и германската 3 SAT, които и тази година предаваха директно от парка Шьонбрун.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)