phprd9n3y_800x_

Над 110 хил. ученици на изпити днес

23 май 2018

Над 55 хил. абитуриенти се явяват на втората си задължителна матура днес. Повече от 57 хил. седмокласниците ще държат изпит по математика, с оценката от който се формира балът за прием в гимназиите.

В 6.30 ч. ще бъде изтеглен изпитният вариант за втория държавен зрелостен изпит. Дванадесетокласниците избират един от 13-те си учебни предмета. Изтегленият номер на вариант ще важи за изпита по всеки предмет.

Матурата започва в 8 ч. и продължава 4 астрономически часа, а за учениците със специални образователни потребности – 6 часа.

Зрелостниците трябва да заемат местата си най-късно до 7.45 ч. и да пишат с черен химикал.

В 9.00 часа ще бъде изтеглен изпитният вариант за национално външно оценяване по математика за седмокласниците.

Изпитът ще започне в 10.00 часа. Той се състои от 2 модула. Първият съдържа 20 задачи от два вида – със структуриран и със свободен отговор. Максималният брой точки от него е 65.  Учениците имат 60 минути за работа.

Вторият модул се състои от 4 задачи с отворен отговор, от които 2 са с кратък числов, символен или словесен отговор и 2 – с описание и аргументация на решението.

Продължителността на този модул е 90 мин., а правилното решение на задачите носи 35 точки. Максималният резултат от двата модула е 100 точки.

Седмокласниците трябва да носят със себе си съответните принадлежности по математика и да пишат със син химикал.

Източник: offnews.bg

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)