RTX2VL0V_0

2000 деца на мигранти са разделени от семействата си в Америка

16 юни 2018

Почти 2000 деца на мигранти са били отнети от техните родители на Американската граница за 6 седмици.

Следвайки инструкциите на администрацията на президента Тръмп за строги мерки срещу нелегалното преминаване на границата с Мексико, заловените мигранти се задържат, а децата им биват разделени от тях.

Въпросът бързо се разраства като голям скандал в Америка.

В четвъртък провеждащият тази политика генерал Джеф Сешън, цитира Библията в защита на своята „нулева толерантност“  по този въпрос.

Преминаващите нелегално границата са преследвани от закона, което е радикална промяна в досегашния подход, за смекчени обстоятелства при първо престъпление.

Сега, тъй като възрастните са обвинявани в престъпление и са задържани, децата, които пътуват с тях, биват разделяни от родителите и класифицирани като непридружени непълнолетни.

Какво знаем за тези деца?

Справките от официалните документи показват, че 1 995  деца са били разделени от 1940 възрастни, които са бли задържани между 19 април и 31 май.

Няма информация за възрастта на задържаните деца.

Децата са препращани към Американския департамент на Здравето и Хуманитарните услуги. От там те са настанявани в държавни домове за деца без родители, докато се реши техният случай.

Обединените Нации вече са изпратили официално обръщение  към Американските власти да прекратят незабавно разделянето на семейства.

От своя страна господин Сешън заявява, че децата на нелегалните мигранти няма да попречат за правосъдието над техните родители.

Заради силният политически отзвук, тази седмица републиканците инициират допълнение в закона, който ще спре разделянето на семействата, и ще позволи нелегалните емигранти да бъдат задържани заедно с децата си.

Източник: ВВС

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)