TON_7785

Над 260 вида уиски опитаха гостите на Уиски Фест София 2015

02 ноември 2015

От 30 октомври до 1 ноември Уиски Фест София отново събра на едно място всички любители и жадни за знания в областта на уиски културата. По време на тридневното събитие, което се проведе в Sofia Event Center в Paradise Mall, посетителите опитаха повече от 260 вида уиски.

TON_7760

Тази година фестивалът посрещна своите посетители с над 30 щанда, на които бяха представени известни и екзотични марки на десетки световни дестилерии. Гостите на събитието имаха възможност да дегустират повече от 45 шотландски, 12 американски, 14 ирландски и 6 японски марки уиски.

TON_7767

На специални цени в магазина на фестивала ще се продават всички марки уиски, както и специализирана литература, дегустационни чаши и аксесоари.

TON_7814

И през трите фестивални дни се проведоха Майсторски класове, като програмата им включваше 22 теми. В рамките им любителите опитаха специални селекции от известни брандове и научиха полезна информация от вещи в алкохолния бранш лектори.

TON_7823

Тази година имаше и няколко новости, сред които комбиниране на уиски с престижна марка сирена, уиски дебати, а петимата носители в България на престижната титла Keeper of the Quaich се събраха заедно, за да засвидетелстват уважение към шотландското уиски.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)